3 gode grunde til at gå til årligt tjek hos øjenlægen

De fleste, der besøger øjenlægen, gør det, fordi de mistænker, at der er noget galt med deres syn eller øjne. Men der er flere gode grunde til at gå til et årligt tjek. Først og fremmest er det vigtigt, at øjensygdomme opdages i tide, men øjet kan også afsløre sygdomme, der ikke er direkte relateret til øjet. Øjet er nemlig ikke bare sjælens spejl med også vinduet til hjernen.

1) Det er vigtigt at øjensygdomme opdages i tide

Vi anbefaler, at du bliver undersøgt af en øjenlæge en gang om året. Det er vigtigt at øjensygdomme opdages hurtigt muligt, så de kan behandles inden de ødelægger synet. Hvis synsnerven først er beskadiget, kan den ikke repareres igen.  Sygdomme som AMD, grøn stær, retinitis pigmentosa er blandt de øjensygdomme, som er meget vigtige at opdage i tide. Disse sygdomme kan være arvelige, og hvis du allerede ved, at du har det i familien, anbefales det stærkt, at du besøger øjenlægen en gang om året.

2) Øjet kan også afsløre andre sygdomme

Øjnene kan være med til at afsløre forskellige sygdomme, der ikke starter i øjet, men alligevel viser sig der. Øjenlægen kan f.eks. opdage forhøjet blodtryk, fordi der kan være blødninger og blodkarrene reagerer anderledes. Diabetes kan opdages, fordi for højt bloksukkerniveau kan ændre øjets linse og give blødninger og udposninger på blodkarrene i øjet. Finder øjenlægen udposninger på huden omkring øjet og øjets blodkar, kan det være tegn på forhøjet kolesterol. Gigt og bindevævssygdomme kan vise sig ved øjenbetændelse i regnbuehinden. Det er altså ikke kun øjensygdomme, der viser sig i øjet.

3) Øjenlægen er ekspert i øjet

Mange optikkæder tilbyder sundhedstjek af øjnene. Og det er godt! Men det er vigtigt at holde sig for øje at en optiker er ekspert i synet, og altså ikke i øjet. En optiker hverken kan eller må ikke diagnosticere, og kan derfor højst anbefale dig at besøge en øjenlæge, hvis vedkommende vurderer, at noget ser forkert ud. Fordi en optiker ikke er ekspert i øjet, er undersøgelsen ikke så omfattende, som den du får hos en øjenlæge, der kigger på øjne, diagnosticerer og behandler øjne og øjensygdomme hver dag. En undersøgelse hos din optiker bør altså ikke være en ”erstatning” for en øjenlægeundersøgelse.

Øjenlæge uden ventetid

Lige nu er der op til et års ventetid hos de offentlige øjenlæger. De lange ventetider skyldes, at kapaciteten af øjenlæger i det offentlige er for lav. Det betyder, at kommer du med et øjenproblem, der ikke vurderes som værende akut, i den forstand at du skal tilses af en øjenlæge med det samme, bliver du sat i kø. Og det kan få alvorlige konsekvenser for dit syn. Hos Memira Øjenlægernes Hus i København har vi ingen ventetid. Du kan derfor ofte blive undersøgt allerede samme dag, og vi har også aftentider, således vi altid er tilgængelige, når det passer dig. En undersøgelse koster 995 kr. – Book her.

Du skal reagere hurtigt hvis:

Selvom du har en god rutine og går til din årlige undersøgelse, er det vigtigt at reagere hurtigt, hvis der opstår akutte problemer. Hvis du f.eks. oplever sløret syn, lysglimt, dobbeltsyn skal det undersøges og behandles hurtigst muligt, da det er symptomer, der kan føre til synstab.

Download din brochure

Jeg er

Book tid

Se ledige tider og book en undersøgelse

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Fortsæt med at læse

7 myter om øjenlaser

7 myter om øjenlaser

7 myter om øjenlaser Du har måske hørt om øjenlaser og er lidt usikker på, om alt, hvad du har hørt, er sandt? Det er…

Læs mere
20-20-20- reglen

20-20-20- reglen

Får du trætte øjne af at stirre ind i skærmen? Her er et tip til, hvordan du reducerer din skærmtræthed!

Læs mere
Linseudskiftning – de 7 mest almindelige spørgsmål

Linseudskiftning – de 7 mest almindelige spørgsmål

En linseudskiftning er en operation, som foretages for at gøre dig fri for briller, læsebriller og kontaktlinser. Der er mange forskellige grunde til, at man…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Man-Tors: 08:00 – 16:00
Fredag: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book