3 gode grunde til at gå til årligt tjek hos øjenlægen

De fleste, der besøger øjenlægen, gør det, fordi de mistænker, at der er noget galt med deres syn eller øjne. Men der er flere gode grunde til at gå til et årligt tjek. Først og fremmest er det vigtigt, at øjensygdomme opdages i tide, men øjet kan også afsløre sygdomme, der ikke er direkte relateret til øjet. Øjet er nemlig ikke bare sjælens spejl med også vinduet til hjernen.

1) Det er vigtigt at øjensygdomme opdages i tide

Vi anbefaler, at du bliver undersøgt af en øjenlæge en gang om året. Det er vigtigt at øjensygdomme opdages hurtigt muligt, så de kan behandles inden de ødelægger synet. Hvis synsnerven først er beskadiget, kan den ikke repareres igen.  Sygdomme som AMD, grøn stær, retinitis pigmentosa er blandt de øjensygdomme, som er meget vigtige at opdage i tide. Disse sygdomme kan være arvelige, og hvis du allerede ved, at du har det i familien, anbefales det stærkt, at du besøger øjenlægen en gang om året.

2) Øjet kan også afsløre andre sygdomme

Øjnene kan være med til at afsløre forskellige sygdomme, der ikke starter i øjet, men alligevel viser sig der. Øjenlægen kan f.eks. opdage forhøjet blodtryk, fordi der kan være blødninger og blodkarrene reagerer anderledes. Diabetes kan opdages, fordi for højt bloksukkerniveau kan ændre øjets linse og give blødninger og udposninger på blodkarrene i øjet. Finder øjenlægen udposninger på huden omkring øjet og øjets blodkar, kan det være tegn på forhøjet kolesterol. Gigt og bindevævssygdomme kan vise sig ved øjenbetændelse i regnbuehinden. Det er altså ikke kun øjensygdomme, der viser sig i øjet.

3) Øjenlægen er ekspert i øjet

Mange optikkæder tilbyder sundhedstjek af øjnene. Og det er godt! Men det er vigtigt at holde sig for øje at en optiker er ekspert i synet, og altså ikke i øjet. En optiker hverken kan eller må ikke diagnosticere, og kan derfor højst anbefale dig at besøge en øjenlæge, hvis vedkommende vurderer, at noget ser forkert ud. Fordi en optiker ikke er ekspert i øjet, er forundersøgelsen ikke så omfattende, som den du får hos en øjenlæge, der kigger på øjne, diagnosticerer og behandler øjne og øjensygdomme hver dag. En forundersøgelse hos din optiker bør altså ikke være en ”erstatning” for en øjenlægeundersøgelse.

Øjenlæge uden ventetid

Lige nu er der op til et års ventetid hos de offentlige øjenlæger. De lange ventetider skyldes, at kapaciteten af øjenlæger i det offentlige er for lav. Det betyder, at kommer du med et øjenproblem, der ikke vurderes som værende akut, i den forstand at du skal tilses af en øjenlæge med det samme, bliver du sat i kø. Og det kan få alvorlige konsekvenser for dit syn. Hos Memira Øjenlægernes Hus i København har vi ingen ventetid. Du kan derfor ofte blive undersøgt allerede samme dag, og vi har også aftentider, således vi altid er tilgængelige, når det passer dig. En udvidet undersøgelse koster 1200 kr. – Book her.

Du skal reagere hurtigt hvis:

Selvom du har en god rutine og går til din årlige forundersøgelse, er det vigtigt at reagere hurtigt, hvis der opstår akutte problemer. Hvis du f.eks. oplever sløret syn, lysglimt, dobbeltsyn skal det undersøges og behandles hurtigst muligt, da det er symptomer, der kan føre til synstab.

Fortsæt med at læse

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 31 marts 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere
Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Hos Memira Eyecenter ved vi hvor vigtigt det er med et godt syn hos børn. Det gælder både i børnehaven, i skole, under udannelse og…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book