7 myter om linseudskiftning

Der cirkulerer en del myter og misforståelser omkring linseudskiftning – lad os lige få afkræftet dem én gang for alle!

1 ”Jeg er for gammel den slags operation”

De fleste har hørt om, at man kan rette synsfejl med øjenlaser, og at denne metode først og fremmest bruges på yngre mennesker. Det er sandsynligvis dét, der har ført til den misforståelse, at det KUN er yngre mennesker, der kan få rettet deres synsfejl, men det er forkert. Øjenlaser kan rette langsynethed, nærsynethed og bygningsfejl, men det kan altså ikke rette alderssyn. Grunden er, at alderssyn er betinget af den linse, som sidder inde i øjet og stivner med alderen, og dermed får sværere ved at stille skarpt på det, som er tæt på.

Derfor anbefaler vi personer over 45 år, at få lavet en linseudskiftning i stedet for en øjenlaser. Med en linseudskiftning, eller RLE (Refractive Lense Exchange) som det også kaldes, kan vi korrigere alderssyn i kombination med de andre synsfejl, du evt. måtte have. Grundforudsætningen for alle synskorrigerende operationer er, at øjnene skal være sunde, og at der ikke er andre omstændigheder, der forhindrer et vellykket resultat, derfor er det ikke alle, som kan få en synskorrigerende operation – hos Memira afviser vi hver femte, der kommer til os med ønsket om at blive brillefri.

2 ”Jeg er bange for at smerten ved en linseudskiftning”

Selve linseudskiftningsoperationen gør ikke ondt. Du bliver dryppet med lokalbedøvende øjendråber, så du kommer ikke til at mærke nogen smerte. En del oplever dog et vist ubehag – det er trods alt øjnene, det drejer sig om. Operationen er dog relativt hurtigt overstået, hvert øje tager ca. 10-15 minutter at operere. Der er faktisk en hel del kunder, som mener, at det er ”værre” at gå til tandlægen – det kan du bl.a. læse om på Trustpilot.

En linseudskiftning er i øvrigt en af de metoder, som er forbundet med mindst efterfølgende ubehag, og de fleste er tilbage på arbejde allerede dagen efter.

3 ”Jeg har ikke råd til en linseudskiftning”

En linseudskiftning virker måske umiddelbart som en dyr affære, fordi man ser ét samlet beløb. Men i virkeligheden viser det sig ofte lønsomt på den lange bane. Mange med alderssyn ender ofte ud med en flerstyrkebrille, og udgiften ved dem eller et linseabonnementet sniger sig hurtigt op forbi det, som en linseudskiftning koster.

Og man kan faktisk opdele sin betaling. Vi har flere forskellige betalingsløsninger, hvor du kan betale helt ned til 499 kr. om måneden.

4 ”Effekten af en linseudskiftning er jo midlertidig”

Den nye linse som du får sat ind i dit øje er fremstillet til at holde i mindst 150 år, og det er jo længe nok for de fleste. En linseudskiftning forhindrer dog ikke, at der senere kan opstå øjensygdomme og andre dårligdomme, der kan forårsage synsnedsættelse. Men der er faktisk én øjensygdom, som den nye linse forhindrer: grå stær, som de fleste rammes af senere i livet, så det er jo faktisk ikke så dårligt.

5 ”En linseudskiftning kan ikke korrigere bygningsfejl”

En ret almindelig misforståelse er, at en linseudskiftning ikke kan gøre noget ved bygningsfejl. Bygningsfejl optræder som regel i forbindelse med andre synsfejl, og så anvender vi det, der kaldes ”toriske linser” ved linseudskiftningen. De korrigerer nemlig både bygningsfejl og dine andre synsfejl. Er der en rest tilbage af din bygningsfejl efter linseudskiftningen, retter vi den efterfølgende med en supplerende øjenlaserbehandling – som i så fald er med i prisen.

6 ”Jeg har ikke tid til at være hjemme efter operationen”

Sygemelding som følge af en linseudskiftning er meget usædvanligt. De fleste er tilbage på arbejdet dagen efter operationen. Dog ikke hvis du arbejder i et snavset eller støvet miljø, da risikoen for infektion skal minimeres.

7 ”Jeg kan få en gratis linseudskiftning af det offentlige”

Det er rigtigt, at du, hvis du har grå stær, er berettiget til en operation. Ventetiden er dog lang, og det kræver at din grå stær er temmelig fremskreden, før du kan blive opereret. Og selvom en grå stær operation og en linseudskiftning i bund og grund er den samme operation, hvor øjets naturlige linse byttes ud med en syntetisk linse, så er der én stor forskel. Vi benytter nemlig en anden og mere avanceret type linse, som korrigerer dine synsfejl, så du kan slippe helt for briller og linser.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 31 marts 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere
Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Hos Memira Eyecenter ved vi hvor vigtigt det er med et godt syn hos børn. Det gælder både i børnehaven, i skole, under udannelse og…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book