Gør en linseudskiftning ondt?

Mange skyder tanken om en synskorrigerende operation fra sig, allerede inden de har tænkt tanken til ende. De tror ikke, det er noget for dem, fordi de har en forestilling om, at indgrebet gør ondt -både under og efter operationen.

Men det er bare ikke sådan, det er i virkeligheden. Det er endnu en sejlivet myte, der hersker omkring synskirurgi – og det er lidt ærgerligt, når nu tre ud af fire brille- og linsebrugere har muligheden for at blive fri fra deres daglige ”problem” uden specielt stort ubehag.

Vi ved af erfaring, at det er de allerfærreste af vores patienter, der oplever direkte smerte under selve indgrebet – og det ubehag som nogle oplever, det er til at håndtere.

Hvordan kan vi sige det? Vi bruger jo alt muligt udstyr under operationen, og linsen sidder jo inden i øjet. Den sidder jo ikke udenpå øjet. At blive opereret inden i øjet, det da gøre ondt. Alene det at få en splint i fingeren kan gøre lidt ondt, så det må en operation i øjet da også gøre…tænker du måske?

Hvordan kan det så være, at det ikke gør ondt at få en linseudskiftning?

Ved vores operationsprocedure vil patienten for det første få et beroligende middel forud for selve behandlingen. Man får dernæst bedøvende øjendråber, så at øjet er fuldstændig bedøvet under selve indgrebet.

Hvis man føler behov, kan man i øvrigt tage lidt smertestillende efter operationen. Med andre ord – man er godt lokalbedøvet både under og efter operationen. Du får et dryppeskema, som du skal følge strengt i en periode efter operationen, og gør du dét, så er du smertedækket.

Man oplever altså ikke smerte ved denne type af operation, men nogen kan godt føle ubehag ved øjenspærren, og nogle finder det også ubehageligt at skulle se ind i det meget skarpe lys på mikroskopet. Øjenspærren sættes på, så du ikke kan komme til at blinke under selve indgrebet, så det skal man i virkeligheden betragte som en positiv ting – den hjælper dig med at slappe af.

Hvad så, når det bliver mørkt under indgrebet?

Det gør heller ikke ondt! Det gør jo heller ikke ondt, når du er ude i mørket om vinteren, vel? Så vores råd er, at du forestiller dig en klar stjernehimmel i de få sekunder, det varer….og bum, så er det hele overstået!

Husk at indgrebet hurtigt er overstået, det tager minutter, og faktisk siger de fleste, når først det er overstået: ”Det var da ikke noget at bekymre sig om!”

Den efterfølgende tid er ikke specielt ubehagelig. Du kan opleve, at du har lidt tørre øjne, og de svier måske også lidt, som du kender det fra når du snitter løg – det er jo ikke noget, der holder os tilbage fra at lave mad med løg. Så vi synes heller ikke det skal være en grund til ikke at øge sin livskvalitet med en operation. Og du får selvfølgelig medicin med hjem, som skal sikre en god heling og mindst muligt ubehag.

4 grunde til at det ikke gør ondt at få en linseudskiftning

  • Du får et beroligende middel op til operationen
  • Du får bedøvende dråber i øjet i forbindelse med operationen
  • Du får dråber med hjem, som du kan bruge i tiden efter
  • Du kan tage helt almindeligt smertestillende medicin ved behov

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book