Synsudvikling hos børn. Øjenlæge Memira

Synsudvikling og synsproblemer hos børn

I dette blogindlæg fortæller vi mere omkring synsudvikling og synsproblemer hos børn. Hos Memira ved vi hvor vigtigt det er med et godt syn hos børn. Det gælder både i børnehaven, i skole, under uddannelse og i forhold til alt det, vi gerne vil opleve og foretage os gennem livet.

Lyt med når vores øjenlæge dr. Hassan Hamoudi fortæller nærmere omkring synsudviklingen hos børn og hvad man som forældre skal være opmærksom på.

Vi stiller store krav til vores syn og er meget afhængige af et godt syn. Hos Memira tilbyder vi kort ventetid på børneundersøgelser, da vi ved hvor vigtigt det er med hurtig afklaring og tryghed når det handler om vores børn.

Synets udvikling

Mens synet er under udvikling, tæller hver eneste dag. Barnets hjerne skal lære at få synsindtryk fra højre og venstre øje til at samarbejde. Det er en meget følsom process. Udfordringen ligger i, at små børn kan klare sig fint, selvom de kun ser godt med det ene øje og meget dårligt med det andet. Barnet kan ikke mærke eller fortælle, at der er noget galt.

Derfor er det afgørende at forældre reagerer og hurtigt kommer til øjenlægen, ved mistanke om nedsat syn eller skelen. Ved alle børneundersøgelser hos Memira, starter vores optiker eller øjensygeplejerske med at måle barnets syn og samsyn. Ved mistanke om øjensygdom eller synsnedsættelse vil vi evt. dryppe øjnene med pupiludvidene dråber.

Hvad skal man være opmærksom på?

Som forældre skal man være opmærksom på:

  • Hvis barnet klager over hovedpine eller ondt i øjnene.
  • Hvis barnet skeler eller helst vil lukke det ene øje.
  • Hvis barnet tager bøger, legetøj eller ipad tæt på.
  • Hvis barnet ikke kan se ting langt væk og derfor foretrækker at sidde forrest i klassen.

Børn under 10 år skal altid forbi en øjenlæge inden de evt. får deres første brille. Dette for at sikre at barnets syn kommer godt fra start.

Hos Memira tilbyder vi privat øjenlæge uden ventetid. Vores øjenlæger har stor erfaring når det kommer til børns syn og vi afsætter godt tid til børneundersøgelser. For vi ved hvor vigtigt det er at I, som forældre føler jer trygge og vejledt.

Få testet synet minimum en gang om året

Hos Memira opfordre vi alle til at få testet synet minimum en gang om året. Jo oftere du tester dit syn, jo større sandsynlighed er der for at fange evt. synsproblemer eller øjensygdomme før det er for sent.

Mange tror fejlagtigt, at man blot skal testet synet, når man først oplever synsproblemer. Dog kan man godt have synsproblemer, uden selv at være opmærksom på det. Dette fordi vores øjne er gode til at kompensere, så hvis du ser dårligt på det venstre øje, vil dit højre øje automatisk kompensere. Det kan også ske at man vænner sig til at se dårligt, og dermed ikke opdager at ens syn gradvist er blevet forværret.

Derfor opfordre vi alle til at få testet synet minimum en gang om året, så vi kan forhindre udviklingen af eventuelle synsproblemer.

Såfremt du har mistanke om nedsat syn eller anden øjensygdom hos dit barn, er du altid velkommen til at booke en konsultation på vores hjemmeside eller kontakte os på tlf. 88 80 28 00.
Pris for udvidet undersøgelse samt konsultation er 1200,-

Book en konsultation her

Memira er landsdækkende med klinikker i København, Kolding, Århus og Ålborg. Du kan læse mere om vores klinikker her.

Øjenlæge København – Øjenlægernes Hus
Store Kannikestræde 16
1169 Kbh K

Øjenlæge Kolding
Gråbrødregade 6
6000 Kolding

Øjenlæge Århus
Margrethepladsen 2, plan 2.
8000 Aarhus

Øjenlæge Ålborg
Vestre Havnepromenade 9,
9000 Aalborg

Book tid – Øjenlæge

Book tid til udvidet undersøgelse hos Memira private øjenlæger i København, Kolding, Aarhus og Aalborg.

Eller book via telefon på 88 80 28 00

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål