Grå stær-operation
Privat finansieret

Grå stær (katarakt) er en øjensygdom, der fører til nedsat syn, fordi øjets naturlige linse bliver uklar. Tilstanden behandles kirurgisk, ved at fjerne den uklare linse og erstatte den med en kunstig, gennemsigtig linse. Vi har kort ventetid og fleksible åbningstider, og kan som regel tage imod patienter inden for et par uger.

Privat finansieret

Du kan blive behandlet for grå stær på alle vores Memira Eyecenter klinikker, dvs. i København, Aarhus, Aalborg og Kolding.

Sundhedsforsikring

Hos Memira– Øjenlægernes Hus, er der mulighed for at få dækket din grå stæroperation gennem din sundhedsforsikring. Kontakt dit eget forsikringsselskab for at finde ud af, om din forsikring dækker din undersøgelse og behandling. Når din forsikring har accepteret, bestiller du tid på tlf. 70 22 12 32 (tast 2).

Opgrader linsen ved din grå stæroperation og bliv fri for briller og linser. Hvis du skal opereres for grå stær, har du mulighed for at foretage en opgradering og vælge en mere avanceret linse – dette kaldes en linseudskiftning. En speciallinse, der ud over at fjerne din grå stær også korrigerer synsfejl som alderssyn og bygningsfejl.

Forskellen mellem en standardlinse og en speciallinse

Ved en normal grå stær-operation fjernes den gamle linse og erstattes af en ny, klar linse. Denne linse fjerner din grå stær og korrigerer enten nærsynethed ellerlangsynethed. Du vil altså stadig have behov for briller efter operationen.

For at reducere behovet for briller, og dermed øge din livskvalitet, kan du vælge en mere avanceret linse i forbindelse med din grå stær-operation. Denne linse kan tilpasses, så den korrigerer alle dine synsfejl; bygningsfejl, langsynethed, nærsynethed og alderssyn – du vil altså komme til at se godt på alle afstande – uden briller og linser.

Hvilke speciallinser er der?

Monofokal torisk linse: En linse, der er specielt tilpasset til at korrigere bygningsfejl og giver dig godt syn på afstand. Du skal dog stadig bruge læsebriller for at se godt pånært hold.

Multifokal linse: En linse med flere styrker, der korrigerer synet, så du ser godt bådepå afstand og nært hold.

Multifokal torisk linse: En linse med flere styrker, der også korrigerer bygningsfejl. Med denne linse får du godt syn på alle afstande.

Øjensygdomme og
øjenproblemer

Grå stær-operation –
privat finansieret

Barnets syn

Tørre Øjne