Lige nu: 24 md. rente- og gebyrfri delbetaling Læs mere
Kundecenter

LASEK

Tryghedsgaranti indgår.

Anvendes til dig med store synsfejl og tynde hornhinder. Metoden kræver længere helingstid og er forbundet med mere ubehag end andre former for øjenlaser.

  • Overfladebehandling (no cut)
  • Store synsfejl og/eller tynde hornhinder
  • Længere helingsperiode end FS-LASIK

Hvad koster en LASEK?

Pris

For tynde hornhinder

LASEK kan anvendes som operationsmetode, hvis det ved forundersøgelsen af dine øjne viser sig, at dine hornhinder er for tynde til at kunne få lavet en FS-LASIK. Med LASEK kan vi korrigere nærsynethed ned til -7. Har du en bygningsfejl (astigmatisme) ned til -6, så kan vi også korrigere den med en LASEK. Metoden er godt gennemprøvet og almindelig anvendt over hele verden. Med en LASEK kan vi rette de samme synsfejl som med en FS-LASIK, men helingsperioden er længere og metoden er ikke smertefri.

Sådan foregår LASEK

Før operationen

Før din operation vil lægen, som skal operere dig, foretage sin egen uafhængige undersøgelse af dine øjne. Hvis øjenlægen opdager noget, som kan påvirke resultatet, afstår vi fra at operere dig.

Under operationen

Inde på operationsstuen har lægen og sygeplejersken forberedt alt forud for din operation. Under operationen styrer lægen laseren og følger nøje proceduren gennem mikroskopet. Dette er den oprindelige metode indenfor øjenlaseroperationer som blev anvendt til korrektion af synsfejl. Og metoden anvendes fortsat med stor succes. Ved denne metode anvendes en svag alkoholopløsning på hornhindens overflade i ca. 20 sekunder. Derefter føres hornhindens yderste lag til siden og synsfejlen korrigeres ved hjælp af laseren.

Når synsfejlen er blevet korrigeret føres hornhindens yderste lag tilbage på plads, hvor det fungerer som en form for plaster, der fremmer helingen. Selve behandlingen gennemføres uden ubehag og du mærker ikke smerte, idet dine øjne forinden er bedøvet med øjendråber. De første par dage efter operationen er det dog nødvendigt også at supplere med en gennemsigtig bandagelinse, som beskytter øjet under helingen.

Efter operationen

Du kan åbne dine øjne direkte efter operationen og se gennem bandagelinserne. Det er helt normalt, at det ofte gør ondt i øjnene efter en LASEK-operation. Du får derfor udleveret bedøvelsesdråber mod smerterne, som du kan supplere med almindelig smertestillende piller, såfremt du finder det nødvendigt. De første dage efter operationen vil du være ekstra lysfølsom og dine øjne vil også løbe temmelig meget i vand. I forbindelse med din første kontrol, 2-5 dage efter operationen fjerner vi bandagelinserne. Synet kan variere i ugerne efter en LASEK-operation. Men efter cirka en uge ser de fleste så tilstrækkeligt godt, at de fungerer fint i hverdagen. Efter omtrent 3 måneder er synet oftest helt stabilt, når man har fået foretaget en LASEK.

Efter operationen skal du til flere opfølgende kontroller, hvor optikeren undersøger dine øjne og dit syn, for at sikre, at du ser godt.

En sikker metode

Hos Memira benytter vi metoder, der er nøje studerede og velafprøvede. Metoder der hviler på store mængder af klinisk data, som beviser den høje sikkerhed og patienttilfredshed. Vores kvalitetsafdeling arbejder systematisk på at følge op på resultater og sikre alle vores kliniske processer. Alt sammen for at vi skal kunne tilbyde en tryg synskorrektion, med det bedste mulige resultat.

Alle kirurgiske indgreb indebær en vis risiko, men alvorlige komplikationer ved en øjenlaser er yders sjældne (<1/1000). De fleste komplikationer er i øvrigt mulige at efterbehandle, hvis de behandles i tide, derfor opfordrer vi dig til at kontakte os hurtigst muligt, hvis noget føles forkert efter behandlingen. For at minimere risikoen for infektion er det vigtigt, at du følger de råd, du får optil operationen meget nøje. Bivirkninger som f.eks. lysfølsomhed, tørre øjne, skyggeeffekter og lysringe rundt om lyskilder forekommer, men er i de fleste tilfælde af forbigående karakter.

En del patienter har brug for supplerende behandling for at opnå det ønskede resultat, hvilket i så fald indgår i prisen, takket være vores 5-års Tryghedsgaranti.

Læs den komplette liste over risici for bivirkninger og komplikationer ved LASEK.

 

Første skridt

Undersøgelsen

Når du har besluttet dig for at få en øjenoperation hos Memira, så er det første skridt på vejen en undersøgelse. Det er i forbindelse med denne grundige undersøgelse at du får svar på hvilken operation, som passer dine øjne bedst.