Grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Har du grå stær? Så kan vi, hos Memira tilbyde dig operation, uden ventetid!

Få foretaget en grå stær operation inden 30 juni 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Hos Memira Private Øjenlæger tilbyder vi grå stær operation med kort ventetid. Vi er landsdækkende med klinikker i København, Kolding, Aarhus og Aalborg.

Book tid til din forundersøgelse allerede i dag!

Hvad er grå stær?

Grå stær (katarakt) er en øjensygdom, der resulterer i nedsat syn, da øjets naturlige linse bliver uklar. Tilstanden behandles kirurgisk ved at fjerne den uklare linse og erstatte den med en kunstig, gennemsigtig linse. Vi har korte ventetider og fleksible åbningstider og kan som regel tage imod patienter inden for et par uger.

Hvis du allerede har fået konstateret grå stær, kan du blive behandlet på vores Memira klinikker i København, Århus, Ålborg og Kolding.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har grå stær, kan vores øjenlæger i Memira – Øjenlægernes Hus i København, Kolding, Århus eller Aalborg afklare dette.
En udvidet undersøgelsen koster 1200 kr:

Sundhedsforsikring:
Vi samarbejder med en række forsikringsselskaber. Kontakt dit forsikringsselskab for at finde ud af, om de dækker din forundersøgelse og behandling hos Memira.
Vi tilbyder en konsultation med kort ventetid!

Opgrader din linse under grå stær-operationen og bliv fri for briller og linser

Hvis du skal opereres for grå stær, har du mulighed for at opgradere og vælge en mere avanceret linse – dette kaldes en linseudskiftning. En speciallinse, der ud over at fjerne din grå stær også korrigerer synsfejl som alderssyn og bygningsfejl.

Forskellen mellem en standardlinse og en speciallinse:
Ved en normal grå stær-operation fjernes den gamle linse og erstattes af en ny, klar linse. Denne linse fjerner din grå stær og korrigerer enten nærsynethed eller langsynethed. Du vil stadig have behov for briller efter operationen.

For at reducere behovet for briller og dermed øge din livskvalitet kan du vælge en mere avanceret linse i forbindelse med din grå stær-operation. Denne linse kan tilpasses, så den korrigerer alle dine synsfejl; bygningsfejl, langsynethed, nærsynethed og alderssyn – du vil komme til at se godt på alle afstande – uden briller og linser.

Hvilke speciallinser findes der?

Monofokal torisk linse: En linse, der er specielt tilpasset til at korrigere bygningsfejl og giver dig godt syn på afstand. Du skal dog stadig bruge læsebriller for at se godt på nært hold.

Multifokal linse: En linse med flere styrker, der korrigerer synet, så du ser godt både på afstand og nært hold.

Multifokal torisk linse: En linse med flere styrker, der også korrigerer bygningsfejl. Med denne linse får du godt syn på alle afstande.

Hvordan behandles grå stær hos Memira?

Grå stær behandles med en linseudskiftning og er helt smertefri. Begge øjne opereres på samme dag.

Operationsdagen starter med, at vi gennemgår hele dagens forløb med dig, når du kommer ind på klinikken. Du får herefter en afslappende pille og bliver dryppet med pupiludvidende dråber og bedøvende øjendråber. Når du kommer ind på operationsstuen, bliver du sat i en stol, der minder om den du kender fra tandlægen. På operationsstuen er der, udover kirurgen som skal operere dig, to øjensygeplejersker.  

Ved hjælp af teknisk udstyr, mikroskop og fine instrumenter fjerner øjenlægen din gamle linse og sætter en ny kunstig linse ind. Denne nye linse kan, i modsætning til din naturlige linse, ikke angribes af grå stær. Operationen tager ca. 15 minutter pr. øje. Når du er færdig, kommer du i hvilerummet, hvor du får lov at slappe lidt af, ca. 10-15 minutter sender dig hjem. Du må ikke selv køre bil på dagen og skal sørge for at nogen kan følge dig hjem. Dit syn vil begynde at blive skarpt igen i løbet af nogle timer.

Du bliver indkaldt til kontrol, der som regel ligger en uges tid efter din operation. Her sikret vi, at alt er, som det skal være.

Hvis du vil være fri for briller og linser, kan du vælge at få lavet en linseudskiftning med multifokale linser, der korrigerer alle typer af synsfejl.

Efterstær

Efterstær er en tilstand, der i nogle tilfælde opstår som følge af en grå stæroperation. Efterstær er betegnelsen for de uklarheder, der kan sætte sig på den bagerste del af den nye linsekapsel. Symptomerne, der er de samme som ved almindelig grå stær, opstår typisk i løbet af det første år efter operationen. Efterstær kan behandles effektivt og smertefrit med laser.

Memira er landsdækkende med klinikker i København, Kolding, Aarhus og Aalborg:

Øjenlæge København – Øjenlægernes Hus
Store Kannikestræde 16
1169 Kbh K

Øjenlæge Kolding
Gråbrødregade 6
6000 Kolding

Øjenlæge Aarhus
Margrethepladsen 2, plan 2.
8000 Aarhus

Øjenlæge Aalborg
Vestre Havnepromenade 9,
9000 Aalborg

Vidste du at vi hos Memira også tilbyder privat øjenlæge konsultationer – uden ventetid?

Vores øjenlæger er specialister indenfor øjensundhed, så som grå stær tørre øjne, børns syn, almindelige øjensygdomme med mere.

Læse mere om vores privat øjenlæge konsultationer

Fortsæt med at læse

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid.

Genbrug af briller skaber nyt håb og bæredygtig fremtid. Hos Memira er vi dedikerede til at forbedre menneskers syn og livskvalitet over hele verden. Vores…

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere
Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Hos Memira ved vi hvor vigtigt det er med et godt syn hos børn. Det gælder både i børnehaven, i skole, under udannelse og i…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål