Hvornår er det rigtige tidspunkt at slippe for læsebrillerne?

Hvornår er det tid til at lave en linseudskiftning?

Når man har haft et godt syn hele livet kan det være svært at acceptere, at der pludselig dukker læseproblemer op, når alderssynet overhaler en indenom efter at have passeret de 40. Pludselig er armene lidt for korte og man må indse, at læsebriller er nødvendige. Det sker for os alle sammen før eller siden, men hvad mange ikke ved er, at der faktisk findes en løsning, hvor man stadig kan leve et liv uden briller.

Alderssyn indebærer at ens eksisterende linse stivner, og øjenmusklerne kan ikke længere få linsen til at skifte mellem forskellige afstande. Synstyrken på tæt hold bliver forringet og det bliver kun værre med tiden. Memira er verdens største når det kommer til synskirurgi inden for linseudskiftning. Denne type operation, er den bedste for at slippe af med briller og linser, efter at man har fået alderssyn. Indgrebet er det samme som ved en grå stær operation, men forskellen ligger i hvilken slags linse, man sætter ind. En grå stær operation er verdens mest almindelige operationstype inden for øjenkirurgi, og Memiras kirurger har som minimum udført 5000 af denne slags operationer inden de begynder at arbejde hos os. Det betyder, at det er en afprøvet og godkendt teknik, og at du er i helt trygge hænder.

Hvornår er det så tid til en operation?

Vi forstår at mange mennesker er utålmodige og helst gerne vil slippe for at bruge briller overhovedet. Desværre bliver man nødt til at forlige sig med dette i en periode indtil linsen stivner så meget, at man kan gennemføre en operation. Øjets naturlige linse vil altid være bedst, så længe den fungerer. Når man har passeret en styrke på +1,5 på sine læsebriller kan det godt betale sig at få lavet en forundersøgelse. Hvis man også bemærker, at synet er forringet på længere afstande, er der endnu en god grund til at få foretaget en linseudskiftning.

Mange personer har allerede synsfejl i form af nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl. Dette er en helt anden sag end alderssyn! Eksempelvis mærker nærsynede personer aldersforandringerne på den måde, at man pludselig vil løfte på brillerne for at se noget tæt på. Disse personer vil som regel ende med flerstyrkebriller, hvilket heller ikke altid er lykken. For disse mennesker kan det også være interessant at lave en forundersøgelse, for at se hvilke muligheder der er for at slippe af med briller og kontaktlinser.

Hvor længe holder det?

Når man kan gennemføre en linseudskiftning forsvinder alderssynet permanent, eftersom at man har udskiftet den linse, der forårsager alderssyn. Den nye syntetiske linse er tilpasset til den enkeltes persons synsfejl, synsbehov og retter alle synsfejl, både alderssyn og eventuel nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl.

Synet bliver altså ikke forværret år for år. Denne linse kan ikke ændre sig, som øjets naturlige linse gør med årene, og den holder derfor hele livet. Eftersom at man ikke længere har en naturlig linse, kan man heller ikke længere få grå stær, noget som ellers rammer næsten alle med alderen. Dét er en ekstra bonus ved en linseudskiftning.

Tror du, at det er tid til at få foretaget en linseusdkiftning eller er du usikker? Tøv ikke med at kontakte os og få personlig rådgivning eller for at booke en undersøgelse.

Download din brochure

Jeg er

Fortsæt med at læse

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Spar 10.000,- på din grå stær operation

Få foretaget en grå stær operation inden 31 marts 2024 og få forundersøgelse, operation samt kontrol til 19.500 Kr.

Læs mere
Danmark tester synet

Danmark tester synet

Hos Memira støtter vi op om Øjenforeningens budskab om at få testet synet minimum en gang om året. Vidste du at 59% af danskerne er…

Læs mere
Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Synsudvikling og synsproblemer hos børn

Hos Memira Eyecenter ved vi hvor vigtigt det er med et godt syn hos børn. Det gælder både i børnehaven, i skole, under udannelse og…

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Ring til os

Kundeservice
Telefonen har åben:
Man-Tor 08:00 – 17:00
Fre: 08:00 – 15:30
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i Kolding / Aalborg / Aarhus
Ring på 88 80 28 00

Privat øjenkonsultation i København
Ring på 70 22 12 32

Stille et spørgsmål

Find ud af mere

Download brochure
Download

Se vores priser
Pris øjenlaser
Pris linseudskiftning

Se vores tider
Book