Øjenlåg

Der findes flere forskellige problemer, der relaterer sig til øjenlåget, de fleste opstår med alderen. Memiras læger og kirurger har stor erfaring og tilbyder behandling af øjenlågsproblemer i København i Memira – Øjenlægernes Hus.

Bygkorn og haglkorn (chalazion)

Et bygkorn er en lokal betændelse i øjenlåget forårsaget af en blokering af en talgkirtel. Bygkornet opstår pludselig og er ofte rødt, ømt og hævet.

Læs om bygkorn og haglkorn

Dermatochalasis – overskydende hud på øjenlågene

Dermatochalasis er i de fleste tilfælde en aldersrelateret tilstand, hvor der er dannet overskydende hud på øjenlågene på grund af nedsat elasticitet i huden.

Læs mere om dermatochalasis

Udadvendt øjenlåg (ektropion)

Et udadvendt øjenlåg er en tilstand, der normalt ses hos ældre mennesker som følge af nedsat elasticitet i huden og bindevævet.

Læs mere om udadvendte øjenlåg

Indadvendte øjenlåg (entropion)

Et indadvendt øjenlåg er en tilstand, der kan forårsage rødme, irritation, øget tåreproduktion – og i nogle tilfælde endda sår på hornhinden.

Læs mere om indadvendte øjenlåg

Trichiasis – øjenvipper der vokser indad

Indadvendte øjenvipper, eller trichiasis, er en tilstand, hvor øjenvipperne vokser indad i stedet for udad.

Læs mere om indadvendte øjenvipper

Tunge øjenlåg

Tunge øjenlåg (ptosis) er en tilstand, hvor det øvre øjenlåg ikke kan løftes helt af sin muskel og derfor hænger lidt lavere end normalt.

Læs mere om tunge øjenlåg

Hvis du oplever øjengener eller mistænker at du har en øjensygdom kan du booke en tid hos vores øjenlæge – vi har ingen ventetid.

Spørgsmål?

Book tid – Øjenlæge

Book tid til en udvidet undersøgelse hos Memira private øjenlæger i København, Kolding, Aarhus og Aalborg.

Eller book via telefon på 88 80 28 00